Uitgebreide gezondheidsanalyse Persoonlijk behandelplan Volledig herstel in 90 dagen

Preventief programma

Voorkomen is beter dan genezen, dat weet iedereen. Het is dan ook beter om een burn-out proberen te voorkomen, dan alsmaar door te gaan en te denken dat het jou of je medewerkers niet overkomt. Eén op de acht mensen heeft een burn-out of ongezonde stressklachten, dus het komt vaker voor dan je denkt. Gelukkig kan burn-out preventie zeker helpen.

Burn-out preventie bij werknemers en particulieren

Werkdruk en stress komen vaker voor. Maar wanneer deze werkdruk, stress en spanning steeds vaker de kop op gaan steken, kunnen er burn-out klachten ontstaan. Verschillende gebeurtenissen, zowel zakelijk als privé, kunnen zich opeenstapelen en zijn vaak de veroorzakers van spanningen. Wanneer hier niets aan gedaan wordt, bestaat er een reële kans op fysieke en mentale klachten met alle mogelijke risico’s van dien. Individuele begeleiding naar een gezonde balans tussen draagkracht en draaglast staat centraal tijdens de verschillende sessies. Op naar een gezond evenwicht tussen fysiek en mentaal. Wanneer is er sprake van spanning? Hoe buigen we spanning om naar een gezonde dosis energie? Wat zijn de effecten van goede lichaamsbeweging?

Wil je meer weten over het voorkomen van een burn-out? Vul dan het contactformulier in of bel naar 06-15904955.

Burn-out preventie bij bedrijven en organisaties

Een verkeerde leiderschapsstijl kan leiden tot burn-out klachten bij medewerkers. Een burn-out voorkomen bij je medewerkers begint dan ook bij een goede leiderschapsstijl. Eigenlijk is ondernemen, managen en leidinggeven niets meer dan het beheersen van je natuurlijke reflex. Niet alle managers en leidinggevende kunnen die natuurlijke reflex beheren, wat een verkeerde leiderschapsstijl als gevolg heeft. Zo ontstaat een bestraffende managementrichting wat vaak leidt tot demotivatie van de medewerkers. Hierdoor vertrekken medewerkers uit de organisatie en neemt het ziekteverzuim toe. De aandacht voor de medewerker verslapt uiteindelijk en men weet de medewerker niet meer goed te motiveren.

Eind 2015 publiceerde het TNO de factsheet “werkstress, burn-out en verzuim”. Hieruit komt naar voren dat 36% van het werkgerelateerde ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Er is sprake van een tendens, dat werknemers steeds jonger te maken krijgen met burn-out klachten. De vraag is in hoeverre men inzicht heeft in de redenen van het verzuim. Worden stressklachten wel op tijd gesignaleerd?

Burn-out voorkomen? Neem contact op!

Wil jij ook een burn-out bij jezelf of je werknemers voorkomen? Als ervaren Kenneth Smit Trainer/Coach sinds 2007 zet ik mijn expertise graag in om binnen bedrijven en organisaties het bewustzijn over stress en stressmanagement naar een hoger plan te tillen. Naast bewustwording reik ik managers, leidinggevenden en andere betrokkenen graag de vaardigheden op het gebied van communicatie en gedrag aan in de vorm van een specifieke maatwerk training. Neem voor meer informatie contact met mij op door te bellen naar 06-15904955 of door het contactformulier in te vullen.

Meer informatie?

Neem direct contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Uitgebreide gezondheidsanalyse Persoonlijk behandelplan Volledig herstel in 90 dagen
0