Uitgebreide gezondheidsanalyse Persoonlijk behandelplan Volledig herstel in 90 dagen

“Een burn-out?! Dat gebeurt mij nooit!”

Aldus een ervaringsdeskundige.

Doordat er in zijn privéleven heel veel dingen anders liepen dan dat hij had kunnen voorzien, liep hij al een tijd op zijn tenen. Hij kon steeds minder hebben en hij werd hyperalert. Hij ergerde zich steeds meer aan dingen die hij niet in de hand had en hij kon zich niet meer goed ontspannen. Om de kleinste dingen werd hij erg boos. Zijn relativeringsvermogen verdween steeds meer en voordat hij in slaap viel, lag hij vaak uren te pieren. Dingen waaraan hij zich voorheen nooit had gestoord, kon hij niet meer verdragen. Hij zag steeds meer op tegen zijn werk en toen aanvallen van hyperventilatie kwamen was dit het teken dat de stekker eruit moest worden getrokken.

Wat is een burn-out?

Maar wat is een burn-out precies, wat gebeurt er bij een burn-out? Een burn-out ontstaat bij stress. Van stress naar chronische stress, van chronische stress naar overspannenheid en overspannenheid leidt op een gegeven moment naar een burn-out.

Wat gebeurt er bij een burn-out?

Om te weten wat er gebeurt bij een burn-out, moet je eigenlijk weten wat stress met je brein doet. Bij aanhoudende stress wordt iemand steeds maar gevoeliger voor deze stress. Hierdoor bouwt het zich op en komt ook angst om de hoek kijken. Hierdoor ontwikkel je nieuwe gedrags- en gewoontepatronen. Je reageert overmatig op situaties en je hersenen gaan deze niveaus van stress en angst als normaal zien.

Je hersenen maken voortdurend nieuwe verbindingen op basis van nieuwe ervaringen, waardoor je angstig en gestrest kan raken van situaties waarover je je vroeger niet druk zou maken. Je koppelt nieuwe situaties aan oude stressvolle situaties en kan daardoor niet meer kijken naar hoe de situatie nu feitelijk is. Hierdoor reageren we voornamelijk nog op hoe ons lichaam reageert. Door kennis over stress kun je deze opbouw tegengaan. Zo stop je het vergroten van de angst, zodat deze niet langer gevoed wordt door stress.

Wat te doen bij een burn-out?

Lees hier meer over burn-out klachten om te zien of jij een burn-out hebt of ernaar onderweg bent. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar gelukkig is er goede behandeling beschikbaar wanneer je al een burn-out hebt. Wat je moet doen bij een burn-out, is dus contact met mij opnemen. Binnen 24 uur maken we een afspraak om een vrijblijvend intakegesprek te houden en gaan we je samen uit deze burn-out halen. Je kunt contact opnemen door te bellen naar 06-15904955 of door het contactformulier in te vullen.

Meer informatie?

Neem direct contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Uitgebreide gezondheidsanalyse Persoonlijk behandelplan Volledig herstel in 90 dagen
0